Tuesday, July 14, 2009

pralines

I confess the fact, I am not a gourmat I prefer simple food. But I like look at cooking like some kind of art. I am like a fashion designer, they dress up in simple, black dresses too. :))) I want to share with you a recipe we call „Turkish honey" in our country. But my Turkish friends on net sure will know, what is it´s real name. So, here it is:
Ingredients:
3 eggwhite, 180 g powdered sugar, 100 g honey, 120 g sliced walnuts, peanut, almond, 2 wafers.
Beat the eggwhites with sugar upon hot steam untill they create a solid cream. Slowly add honey as you mix it. And finally add peanuts, almonds and walnuts. Leave it to cool down and daub it on wafers. Place them in the fridge. Cut them into boxes the next day.

Be kell vallanom, nem vagyok egy ínyenc. Úgy mint sok híres divattetvező egyszerű fekete ruhában jár, úgy én is az egyszerű ételt szeretem, és a főzésre úgy tekintek /vagy szeretnék/ mint a művészet egy ágára. Meg szeretném osztani veletek a Törökméz receptjét. Nem tudom, hogy Törökországban hogy hívják ezt az édességet, remélem török barátaim majd megismerik.
Hozzávalók:3 tojásfehérje, 180 g porcukor, 100 g méz, 120 g vágott dió, mogyoró, mandula és két tortalap.A tojáshehérjét kemény habbá verjük a gőz fölött. Lassan hozzáadjuk a mézet és a vágott magokat, hagyjuk kihűlni. Rákenjük a tortalapra és a hűszekrény tesszük megdermedni. Másnap kockákra vágjuk.


Musím sa priznať, nie som gurmán. Tak ako známy módny tvorcovia chodia v tmavých jednoduchých šatách aj ja mám rada jednuduché jedlá a na varenie pozerám ako na druh umenia. Chcela by som sa s vami podelit o recept Tureckého medu. Dúfam, že moji turecký priatelia na nete ho rozpoznajú.
Potrebujeme:3 Vaječné bielka, 180 g práškového cukru, 100 medu, 120 pokrájaných orechov, orieškov, mandlí a 2 tortové oplátky.Bielka vyšľaháme na tuhý krém nad parou a pomaly pridáme med a pokrájané jadierka. Necháme vychladnúť a natrieme na tortové oplátky. Dáme tuhnúť do chladničky a na druhý deň krájame na kocky.


9 comments :

  1. Köszönöm szépen, nagyon jól néz ki, kipróbálom, biztosan finom is!

    ReplyDelete
  2. Ez nem véletlenül a nugát receptje. Gyerekkoromban sokat ettük. Ki fogom próbálni. Nagyon szépen köszönöm!! :)

    ReplyDelete
  3. Hello dear friend,I could not understand..I'm sorry.!!!!!I say ''Lokum'' turkish lokum...What do you say..
    please write the correct..
    take care..greetings..

    Sevilay

    ReplyDelete
  4. A nugát az olyan kakaós, holnap majd azt is leírom. De lehet, hogy valahol ezt is nugátnak hívják. Puszi

    ReplyDelete
  5. Olá,Rora!
    Muito agradecida pela visita e pelos elogios. Bem vinda ao mundo dos blogueiros!Já tornei-me sua seguidora ok?
    Beijos de Brasil

    ReplyDelete
  6. Küldj nekem egy email címet és küldök pár mintát meg elmesélem én hogy szoktam befoglalni. :)

    ReplyDelete
  7. Nagyon köszönöm a receptet, egyszer kipróbálom, ha nem lesz ilyen meleg.

    ReplyDelete
  8. Dear Rora,I never seen this recipe in Turkey and I did not eat...was very curious...was very curious,do you find reported..

    Sevilay

    ReplyDelete
  9. Nagyon finom lehet, én is kipróbálom!!

    ReplyDelete